miercuri, 20 iunie 2012

Femei pe Matasari


 Anul trecut, la prima editie, cand am ajuns la fata locului femeilor de pe Matasari si am vazut ce se intampla acolo, am regretat ca nu am stiut de el mai din timp. As fi vrut sa particip. Anul asta, iata, sunt acolo!Între creație și creativitate la Femei pe Mătăsari 2

Între 22 și 24 iunie spiritul cultural urban se mută pe strada Mătăsari. Dornic de senzații tari și pasiuni pe măsură - muzică, teatru, modă, film, fotografie sau dans - el își face calea la Femei pe Mătăsari#2, un festival care aduce sub lumina reflectoarelor universul feminin în cele mai diverse forme de manifestare artistică.
Timp de 3 zile strada este asediată de doamne și domnișoare creative și de pasiunile prin care se definesc în viața de zi cu zi. Și chiar dacă de data aceasta lor le revine rolul cel mai important, facem loc și bărbaților care sunt invitați să intre în ritm și să își expună talentul și inventivitatea în plină stradă. Ajuns la a doua ediție, Femei pe Mătăsari continuă să exploreze valorile femeii contemporane, însă sub un nou concept și cu o paletă mai largă de activități care să te facă să simți pulsul festivalului prin toate arterele sale.
Dacă te nimerești (chiar și tangențial) la noi pe stradă, s-ar putea să dai peste Colțul Civic, un spațiu din care activismul iese aburind iar ONG-urile și asociațiile culturale se simt la ele acasă. Nu ai cum să ratezi bazarul handmade, adică LaBazar, cu artizani pasionați, bijuterii și decorațiuni la tot pasul, sau Design Square-ul în care moda defilează fără inhibiții cu boutique-uri vintage, pălării sofisticate și accesorii scose din reviste. Zona DeBunGust te aruncă într-o frenezie de plăceri și tentații culinare, iar în zona Atelier, arta urbană iese din pantofii ei de Cenușăreasă și prinde viață chiar sub ochii trecătorilor. Expozițiile de fotografie, pictură și sculptură transformă spațiul într-o galerie de artă pe asfalt, iar Spectacolele în stradă (concerte, proiecții pe clădiri, dans, cinema în aer liber sau piese de teatru) nu vor lipsi nici ele din peisajul urban, toate cu aplauze la scenă deschisă.

Un comentariu:

  1. Buna,

    Simpatic blog, nu poti spune ca nu-s frumoase : pantofiori, gentute, pantalonasi, bluzite - adevarate bijuterii. Atat de multe lucruri frumoase si la super preturi. Mare pacat ca promovarea pe internet se realizeaza foarte greu.
    Meritam mai mult!!!
    Te pupix dulce.

    RăspundețiȘtergere